TANDLÆGESKRÆK

Der findes desværre ingen mirakelkur, der kan kurere tandlægeskræk fra den ene dag til den anden.

Oplever du tandlægeskræk, så erkend din angst og fortæl os om den. Det er bestemt ikke ualmindeligt, at være bange for at gå til tandlæge, og vi er vant til at behandle patienter med endda meget stor tandlægeskræk.

For det første skal du erkende din angst i stedet for at forsøge at skjule den. Det er ikke flovt at være bange. Mange har det ligesom du, mange flere end du faktisk tror.

De bedste måder at overvinde tandlægeskrækken gennem samtale, tillid og langsom, tålmodig tilvænning, hvor du bliver tryg ved tandlæge og behandling. Det tager tid, men den tid er vi mere end villige til at bruge, for det er et spørgsmål om din sundhed.

Vi sørger altid for en grundig information om behandlingernes indhold og varighed. Hvis du ønsker en pause undervejs i behandlingen for at sunde dig, så får du naturligvis det.

I dag kan al tandbehandling foretages smertefrit ved hjælp af lokalbedøvelse eller lattergas. Det er særligt en hjælp for dig, der lider af tandlægeskræk.

Gode råd:

– Forbered dig med afspændningsøvelser, som du kan bruge under behandlingen. Prøv evt. om musik kan hjælpe dig til at slappe af.

– Mød altid veludhvilet op, vælg gerne tider om formiddagen, så du ikke skal gå og være nervøs hele dagen.

– Få regelmæssige konsultationer ved tandlægen, da du så kommer ind i en god rytme.

– Lav en aftale med din tandlæge om et signal, fx. løfte hånden, hvis du har behov for en pause.