RODBEHANDLING

Vi udfører rodbehandlinger efter de nyeste behandlingsmetoder.

En rodbehandling er nødvendig, når et kariesangreb går helt ind til nerven i tanden. Det er også nødvendigt, hvis nerven efter en tandskade bliver blotlagt eller dør.

Rodbehandlingen fjerner den smerte, som du vil mærke, hvis nerven er blottet eller angrebet af karies. Hvis nerven er død, mærker de ikke smerter, men tanden skal rodbehandles, da der eller vil opstå rodbetændelse, som kan medføre smerter og tandbylder og i sidste ende tab af tanden.

Ved en rodbehandling bliver det døde væv i tandens indre erstattet med et kunstigt materiale. Tanden bliver siddende, men det kan være nødvendigt at styrke den med en krone.

Rodbehandling bliver foretaget under lokalbedøvelse, så du er sikker på en smertefri behandling.

Under bedøvelse åbner vi tanden og udrenser røddernes nerver med rodfile. Desuden skyller vi inden i tanden med bakteriedræbende midler. I de fleste tilfælde er det nødvendigt med flere besøg, da der i mellemtiden skal ilægges bakteriedræbende medikamenter. Rodbehandlingen kan redde tanden, men da tanden efter rodbehandlingen udtørrer og bliver mere skør, risikerer du, at den med tiden knækker, så den skal styrkes med en krone.